Enhver redaksjon med respekt for seg selv har en mat- og vinspalte. Sistnevnte er ikke så aktuell siden det går mest på trelitere hvor utvalget er mer eller mindre tilfeldig. Men mat har en høy kosefaktor her i huset, og valget er ikke tilfeldig. For etpar uker siden deltok redaktøren på Gladkjøkken på hotell Norge i Kristiansand. Vi var 20 personer fra jobb som skulle lage en 4-retters middag, og jeg må bare innrømme at mitt utgangspunkt var at dette måtte bli det komplette kaos. Men, 4-retters blei det og det smakte fortreffelig. 2 forretter og hovedrett som besto av indrefilet av rein, potetstappe og diverse grønnsaker. Desserten var Creme Brûle (som førøvrig føltes noe oppskrytt).
Kjøttet skulle brunes i panna og settes i ovnen på 130 grader i en halvtime. Etter det dempes temperaturen til 65 grader og ifølge sjefskokka på hotell Norge kunne kjøttet da stå i ovnen i det uendelige uten å bli ødelagt. Vi har i dag forsøkt framgangsmåten med en svinefilet, og det funka. Prisen på indrefilet av rein er kr 580 pr kilo, og det er sånn sett ikke for helt vanlige søndagsmiddager. Men, svinekjøttet har overkommelig pris, og etter denne behandlingsmetoden blei det så mørt at en kunne tygge det "med fua". (Siden svinekjøtt er best gjennomstekt, anbefaler jeg 40 minutter i 130 grader). Noen andre oppskriftsgodbiter fikk jeg også med meg fra hotell Norge, men de kommer i neste nummer. God appetitt.
Jeg anbefaler forøvrig å gå tilbake til min blogg fra 24. oktober og lese kommentaren der, - artig innlegg.
søndag 23. november 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar